Styret i Ung i Fornybar. Fra venstre: Eivind Johannessen i DNB Markets, Svanhild Vesterheim i Wiersholm, Maren Grønli i Statkraft, Cathrine Åsegg Hagen i Energi Norge, John Amund Lund i Norsk Vind, Ivana Filipovic i Haavind og Tiril Staver Eid i Scatec Solar. Styremedlem Espen Erdal Austrheim i DNV GL og Henrik Fabian Torgrimsby i Thommessen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Energi Norge

Forrige uke hadde Foreningen Ung i Fornybar stiftelsesmøte og nettverkssamling i Oslo.

Første samling i Ung i Fornybar ble avholdt hos advokatfirmaet Wiersholm i Oslo, med 120 deltakere og nesten like mange på venteliste. Her ble foreningen offisielt stiftet, etterfulgt av faglige innlegg og nettverking, fremgår det av en melding på hjemmesiden til Energi Norge, som er en av initiativtagerne til etableringen.

Målgruppen for foreningen er personer under 40 år som jobber med fornybar energi, på tvers av fag- og yrkesbakgrunn. Foreningen vil holde nettverkssamlinger, foredrag og liknende aktiviteter, samt arbeide for å fremme nordisk og internasjonalt samarbeid på området. Siden av Ung i Fornybar ble lansert i desember 2019, har foreningen registrert 300 medlemmer blant unge som arbeider i det fornybare kraftsegmentet, opplyses det i meldingen.

– Det er gledelig å se at foreningen har truffet de unge i næringen og at det er så mange som er interessert i å være med. Det er et tegn på at dette er en ønsket arena, sier rådgiver Cathrine Åsegg Hagen i Energi Norge, som også er valgt inn i styret i foreningen.