Det ble bare en drøy måned for Sylvi Listhaug som landets olje- og energiminister. Foto: Øyvind Lie

Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.

Oppdatert sak.

Sylvi Listhaug rakk knapt å bli varm i stolen som landets olje- og energiminister før Fremskrittspartiet valgte å gå ut av firepartiregjeringen. Det var lite den erfarne politikeren fikk markert seg med i løpet av denne korte tiden. Blant annet fikk hun med seg den offisielle åpningen av Sverdrup-feltet i begynnelsen av januar og tildeling av 69 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel kort tid etter.

Mot NorthConnect

Statsminister Erna Solberg fortsetter i regjering, nå i mindretall på Stortinget, med Venstre og KrF. Fremskrittspartiet vil kjøre fram sine egne saker, også på energiområdet.

– Jeg kan forsikre om at denen NorthConnect-kabelen har vi vært mot hele tiden, og det kommer vi til å fortsette å være, sa  Fremskrittspartiets leder Siv Jensen på NRKs Debatten mandag kveld. Tidligere på dagen holdt hun en pressekonferanse hvor hun begrunnet hvorfor paratiet gikk ut av regjering.

– Gradvis ble begeistringen mer og mer borte. Over tid har det blitt en politikk preget av for mange grå kompromiss og en politikk uten retning. En klimapolitikk for eksempel som i for stor grad er preget av tro på symboler, istedenfor en politikk som ser det globale perspektivet med fokus på reelle virkemidler og teknologioptimisme, sa Jensen.

Begeret rant over

Det er hjemhentingen av en terrorsiktet kvinne fra Syria på grunn av et sykt barn som utløste Frps uttreden.

– Vi kompromisser ikke med folk som frivillig slutter seg til terrororganisasjoner, og som aktivt jobber for å rive ned hele verdigrunnlaget som Norge er bygget på. Det fikk begeret til å renne over, sa Jensen.