Statkraft har inngått en tiårig strategisk kraftkjøpsavtale med den polske stålprodusenten Commercial Metals Company (CMC). Foto: CMC

Statkraft har inngått en tiårig kraftkjøpsavtale (PPA) med polske Commercial Metals Company (CMC).

Den strategiske avtalen er inngått med fastsatt pris for 20 prosent av kraftforbruket til CMC Polen, med oppstart 2021, ifølge en pressemelding fra Statkraft.

CMC Poland er et heleid datterselskap av den internasjonale stålmarkedsaktøren Commercial Metals Company, og er en av de største strømforbrukere i Polen. Hovedsetet til CMC Poland ligger i Zawiercie, der også stålfabrikken er lokalisert, ifølge pressemeldingen.

Som vanlig er, opplyser ikke Statkraft om hva kraftprisen er. Men overfor Energiteknikk ønsker Statkraft heller ikke å opplyse om hvor mye kraft det er snakk om. Selskapets informasjonsavdeling i Tyskland viser til at de har blitt enige med CMC om at kontraktens totale volum er konfidensiell informasjon.