Zinus
Foto: Zinus

LOS Gruppens landstrømselskap.

  • Øyvind Lie

Stavangerbaserte DSD går inn på eiersiden i LOS Gruppens heleide landstrømselskap Zinus AS gjennom en emisjon.

– Vi er svært fornøyd med at en sterk finansiell aktør som DSD AS kommer inn som medeier. Det muliggjør videre ekspansjon for Zinus AS, og styrker videreutvikling av produkter og global satsing, sier konsernleder i LOS Gruppen, Jakob Særsten, i en pressemelding.

Zinus produserer landstrøms- og autonome løsninger for skip, og har siden oppstarten høsten 2018 økt fra 1 til 7 medarbeidere i takt med økende etterspørsel etter nullutslippsløsninger innen maritim sektor.

DSD (tidligere Det Stavangerske Dampskipsselskap) har ifølge meldingen allerede betydelig kompetanse innen maritim sektor generelt og elektriske fartøyer spesielt.