Havvind-turbin
Foto: Siemens Gamesa

Rotordiameter på 222 meter.

  • Øyvind Lie

Siemens Gamesa lanserer en girløs vindturbin med kapasitet på 14 MW, men som kan nå 15 MW med en såkalt «power boost», som selskapet leverer. Turbinen har 108 meter lange blader og en rotordiameter på 222 meter, skriver selskapet på sin nettside. Nacellen veier 500 tonn, noe som ifølge pressemeldingen...
Artikkelen er 69 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.