elbil lading
Foto: Øyvind Lie

35 prosent økning fra 2018 til 2019.

  • Øyvind Lie

Elbiler og ladbare hybrider brukte rundt 860 GWh i 2019, som er en økning på 35 prosent fra året før, skriver Statistisk sentralbyrå i en melding. Til sammenligning utgjorde forbruk til tog og bane i Norge totalt sett 587 GWh i 2019. Energiforbruket i veitransporten sank med snaue 3 prosent...
Artikkelen er 108 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.