Krafla NOA Fulla
NOA og Krafla kan trenge mye strøm fra land, og Statnett vil at den skal hentes fra Samnanger. Illustrasjon: Equinor
Foto: Equinor

Nye felt kan komme i drift i 2027-2028.

  • Øyvind Lie

Torsdag kunngjorde lisenspartnerne Equinor, Aker BP og Lotos at de hadde blitt enige om de kommersielle vilkårene for en koordinert utvikling av lisensene Krafla, Fulla og Nord for Alfheim (NOA) i Nordsjøen. Equinor er operatør for Krafla-lisensen mens Aker BP er operatør for NOA og Fulla lisensene. Det planlagte utbyggingskonseptet...
Artikkelen er 398 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.