glitre-bygget
Glitre Energis hovedkontor i Drammen. Foto: Øyvind Berg/Wikimedia Commons
Foto: Glitre Energi

Skal bruke ny teknologi og data i bedriftsmarkedet.

  • Øyvind Lie

Glitre Energi satser på innovasjon og teknologiutvikling, og har nylig etablert et nytt forretningsområde som har fått navnet Glitre Energiløsninger AS.

Etableringen er et ledd i strategien om å utvikle nye effektive energiløsninger for bedriftsmarkedet basert på bruken av ny teknologi og data, kombinert med eksisterende kompetanse, skriver  Glitre Energi i en pressemelding.

– Det finnes mye ekspertise på energi og teknologi i Glitre Energi. Nå skal vi tilby produkter og tjenester vi ikke har tilbudt tidligere, som gjør hverdagen i bedrifter enklere, billigere og grønnere. Energiforbruk er ikke alltid enkelt å forstå, og dermed heller ikke hvordan det mest effektivt kan endres, og vi vil gjerne hjelpe til med det, sier Anders Diep-Lynne, leder i Glitre Energiløsninger AS i meldingen.

Diep-Lynne er nylig ansatt for å lede konsernets nyeste forretningsområde. Han har bakgrunn fra industri og kraftbransjen, og har jobbet med investeringer i fornybar energi i Aquila Capital og som daglig leder i Norsk Grønnkraft AS.

Et første steg i satsingen i Glitre Energiløsninger var oppkjøpet av gründerfirmaet Green Building Solutions (GBS).

– Oppkjøpet av GBS styrker tilbudet vårt av løsninger innen energieffektivisering i bygg. Ved bruk av unike algoritmer og sensorikk kan vi hente inn store mengder data som kontinuerlig analyserer og kartlegger strømforbruket i bygg og industri, uten krevende hardwareinstallasjoner. Basert på dette kan vi finne måter å bruke strømmen mer effektivt, og dermed sparer bedriften potensielt store utgifter. Kort forklart skal strømkilder som ventilasjon, lys og varme jobbe bedre sammen, sier han.

Kristian Aarstad Vennemoe blir leder for kommersialisering i det nye selskapet, mens Guro Knapstad, med bakgrunn fra Kongsberg Digital og Equinor, blir leder for strategi og forretningsutvikling.