Vestas hinderlys
Illustrasjonsfoto: Vestas
Foto: Vestas

Vil slippe lys fra turbinene om natten, Zephyr kan ikke love noe.

  • Øyvind Lie

I kommunene Bremanger og Kinn i Vestland fylke bygger Zephyr Guleslettene vindpark (197,4 MW) på vegne av investeringsfondet BlackRock, som eier prosjektet. Turbintransport og montasje av turbinene skal foregå i sommer. Parken får Vestas-turbiner, og Vestas selger et system for radarstyring av merkelys, slik at turbinene om natten bare vil...
Artikkelen er 598 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.