Veiski
Det er ikke mye man ser av kraftstasjonen, som man så vidt klarte å få bygd ferdig i fjor høst før snøvinteren satte inn og stengte veien.
Foto: NGK Utbygging

Tøffe værforhold under bygging av Veiksi kraftverk i Nordland.

  • Stein Arne Bakken

[abform_energi]
En nedgravd kraftstasjon var synet som møtte prosjektleder Stian Løbø Aaker i NKG Utbygging da han kom på befaring med helikopter i mai til Veiski kraftverk i Sørfold kommune i Nordland. Ved brakkeriggen hadde det tårnet seg opp ti meter høye skavler. De svære snømengdene gjør det krevende å brøyte...
Artikkelen er 1013 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.