Husfjellet
Søppel på Husfjellet som hevdes å stamme fra vindturbiner som ble revet i 2015. Disse ble ikke veltet, men demontert med kran.
Foto: Sara-Marie Ulsund Stiksrud

SV frykter at velting av turbiner vil gi mer forsøpling enn demontering.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Flere år etter at turbinene på Husfjellet i Ytre Vikna ble revet  i 2015, finner turgåere fortsatt avfall fra møllene i terrenget, ifølge et innlegg i avisen Ytringen i mai. Disse turbinene ble tatt ned med kran. I et skriftlig spørsmål spør SVs Lars Haltbrekken energiminister Tina Bru (H) hva...
Artikkelen er 385 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.