Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord
Olje- og energidepartementet har åpnet områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II for søknader om fornybar energiproduksjon til havs.
Foto: NVE

Regjeringen åpner Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.

  • Øyvind Lie

Regjeringen har avgjort at områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II skal åpnes for søknader om fornybar energiproduksjon til havs. Det kunngjorde olje- og energiminister Tina Bru (H) fredag. – Nå skriver vi et nytt kapittel i norsk energihistorie. For første gang vil det bli mulig å søke om konsesjon...
Artikkelen er 531 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.