Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord
Olje- og energidepartementet har åpnet områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II for søknader om fornybar energiproduksjon til havs. Foto: NVE

Regjeringen åpner Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få et to måneders gratis abonnement

Regjeringen har avgjort at områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II skal åpnes for søknader om fornybar energiproduksjon til havs. Det kunngjorde olje- og energiminister Tina Bru (H) fredag. – Nå skriver vi et nytt kapittel i norsk energihistorie. For første gang vil det bli mulig å søke om konsesjon...
Artikkelen er 531 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i to måneder for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis digitalt prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.