Vindturbin
Illustrasjonsfoto.
Foto: Robert Sandell/Mostphotos

Hevder regelverket blir brukt feil.

  • Øyvind Lie

– Regelverket blir brukt feil, blant annet når det gjelder støy. Vi tror at dersom vår forståelse av loven er rett, så vil vi få domstolene med på å stanse de åtte planlagte kraftverkene, sier generalsekretær Rune Haaland i Motvind Norge til NRK.

Blant prosjektene som står på lista til Motvind Norge, er Okla vindkraftverk, hvor det etter planen skal settes opp fem vindturbiner som er nærmere 150 meter høye.

– Stad har et ikonisk landskap og en fantastisk flott natur. Det er et område med store naturverdier, og det er ikke den type natur vi bør ofre for å produsere strøm vi egentlig ikke har bruk for, så det er helt åpenbart hvorfor den står på lista, sier Haaland.

De andre prosjektene som Motvind Norge ønsker å stanse, er på Buheia i Kvinesdal, Tysvær på Haugalandet, Haramsøya på Sunnmøre, Øyfjellet i Vefsn, Nord-Odal i Innlandet, samt på Frøya og Sørmarkafjellet i Trøndelag.

Falck Renewables Vind AS, som skal bygge ut på Stad, sier at de ikke har noen kommentarer til Motvind Norges søksmålsplaner.

– Vi vil vurdere det mer detaljert etter hvert, sier direktør Scott Gilbert til NRK.