Ledeboks
Norsk elbilforening

Gir sikrere og raskere lading, ifølge Norsk elbilforening.

  • Øyvind Lie

I fjorårets utgave av Norsk elbilforenings årlige undersøkelse, «Elbilisten», oppga 55 prosent av dem som ladet elbilen hjemmefra, at de fikk strømmen rett fra stikkontakten, mens 39 prosent brukte hjemmeladeboks.

I årets undersøkelse svarer imidlertid bare 27 prosent av dem som lader hjemme at de lader fra vanlig stikkontakt, mens hele 69 prosent oppgir at de benytter seg av hjemmeladeboks,skriver Norsk elbilforening i en pressemelding.

Undersøkelsen viser også at 95 prosent av dem som lader bilen hjemme har sin egen parkeringsplass.

Ifølge generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu gir ladeboks både enklere, sikrere og raskere lading. Ladeboksene skal dessuten ha blitt billigere og mer tilgjengelige i markedet i det siste.