Bjørn Arild Gram
Stortinget må sørge for at saksgangen for arealendringer blir den samme i vindkraftsaker som i alle andre arealsaker, ved at sakene behandles etter plan- og bygningsloven, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram.
Foto: Hege K. Fosser Pedersen/KS

– Innflytelsen ikke vesentlig styrket, mener KS, mens LNVK vil ha kompensasjon.

  • Øyvind Lie

Regjeringens vindkraftmelding, som ble lagt fram fredag, har ikke falt i god jord hos kommunene. – Kommunenes innflytelse i vindkraftsaker er ikke blitt vesentlig styrket med regjeringens stortingsmelding om konsesjonsbehandling for vindkraft på land. Det er beklagelig, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram, i en pressemelding. I stortingsmeldingen går...
Artikkelen er 535 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.