Jannicke Hilland
Avtroppende konsernsjef Jannicke Hilland i Eviny. Arkivfoto: Eviny

Kvartalsresultatet for BKK ble 603 millioner kroner, mot 611 millioner kroner i første kvartal i 2019.

Et fall i kraftprisen på 67 prosent på ett år gjør at kraftinntektene til BKK falt kraftig i første kvartal i 2020. Kvartalsresultatet til energiselskapet sikres av forhåndssolgte kraftkontrakter, ifølge en pressemelding fra BKK.

Mens spotprisen i BKK sitt område i første kvartal i 2019 var på 46,8 øre/kWh, falt den til 15,4 øre/kWh i første kvartal i år. Dermed falt også resultatet fra kraftproduksjonen til BKK med hele 228 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor. I løpet av første kvartal i år falt faktisk områdeprisen på strøm med dramatiske 80 prosent, fra 30,5 øre/kWh 1. januar til 6,1 øre/kWh 31. mars, ifølge pressemeldingen.

BKK merket også en negativ effekt av korona-nedstengningen i flere av sine datterselskaper. Entreprenørselskapet BKK Enotek er et av selskapene som har opplevd fall i omsetning og resultat.

– Vi er fortsatt i beredskap på grunn av korona. Samtidig har vi et sterkt fokus på å gradvis normalisere virksomheten. Jeg vil berømme de ansatte for en utrolig innsats i det som har vært en krevende tid for alle, sier Jannicke Hilland, konsernsjef i BKK.