Herand
Rainpower har levert et peltonaggregat på 24 MW til Forte Vannkraft.
Foto: Rainpower

Med peltonturbin på 24 MW blir Herand kraftverk Forte Vannkrafts største verk.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Herand kraftverk i Jondal i Ullensvang kommune i Vestland fylke settes i drift i september/oktober og blir det største av de 14 kraftanleggene selskapet har bygget og nå drifter. Kraftverket skal produsere hele 78 GWh i et normalår. Med en byggekostnad på rundt 200 millioner kroner regner prosjekteieren med at...
Artikkelen er 497 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.