Koray Abatay er ansatt som sentral prosjektingeinør i FREY. Foto: FREYR

FREYR, landets første battericellefabrikk, styrker staben.

  • Tore Halvorsen

Koray Abatay, som har ti års erfaring fra bilindustri spesialisert innen batteriproduksjon, er ansatt som sentral prosjektingeniør. Inntil nylig arbeidet han som produksjonsteknisk prosjektleder for Dysons elbilprosjekt i Storbritannia, ifølge en pressemelding fra FREYR.

I pressemeldingen opplyses det at dette er en av flere ansettelser for å tilføre FREYR spisskompetanse på viktige områder. Tidligere i år ble Ryuta Kawaguchi ansatt som teknologisjef. Kawaguchi er ekspert på battericeller, mens Abatay er tilsvarende innen produksjonsteknologi.

FREYR er et norsk selskap som utvikler et kombinert 32 GWh litiumionbatterianlegg og en 600 MW landbasert vindpark i Rana og Nesna kommuner.

Selskapets produkter retter seg inn mot et raskt voksende EV-markedet i Europa, og å utvikle ytterligere markeder innen marine, stasjonære lagring, kortdistansefly og offshore-segmenter gjennom klyngebaserte FoU-tiltak med ledende norske og europeiske institusjoner og selskaper.