mast
Illustrasjonsfoto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Mener grense på 10.000 kunder gir kryssubsidiering og høyere nettleie.

  • Øyvind Lie

Ifølge dagens regler er nettselskaper med flere enn 100.000 kunder underlagt krav om funksjonelt skille mellom nettvirksomhet og omsetning og produksjon av kraft. Men regjeringspartiene ble i i Granavolden-erklæringen i januar i fjor enige om å senke grensen til 10.000 kunder. Detaljene i regelverket for funksjonelt og selskapsmessig skille ble...
Artikkelen er 1122 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.