Daglig leder Astrid Green, ENFINI. Foto: ENFINI

Kvinnelige gründere får mindre støtte fra Innovasjon Norge. ENFINI satser på folkefinansiering.

  • Tore Halvorsen

Tallene fra Innovasjon Norge går nedover i kvinners disfavør når det gjelder finansiering av vekstbedrifter. I disse dager åpner ENFINI for kapitalinnhenting hos Folkeinvest – et digitalt verdipapirforetak som tilrettelegger for investering i oppstartselskap, ifølge en pressemelding fra ENFNI.

I ENFINI har de et godt team med både kvinner og menn som de neste to årene skal hente inn nærmere 25 millioner for å kommersialisere fremtidens mikrokraftverk på verdensmarkedet. Daglig leder, Astrid Green, har med seg både kvinnelig styreleder og kvinnelig økonomisjef i en kraftbransjen som har stor overvekt av menn, opplyses det i pressemeldingen.