Halden
Ved fabrikken i Halden jobber Nexans Norway for å utvikle neste generasjon sjøkabel beregnet på flytende vindkraftproduksjon. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Foto: Nexans

Skal kople flytende havvindparker til land.

  • Atle Abelsen

Nexans Norway er i ferd med å utvikle en hybrid sjøkabel beregnet på å kople flytende substasjoner i flytende havvindparker til land. Kabelen er hybrid, fordi den i en og samme konstruksjon har en statisk del – for en opptil flere hundre kilometer lang statisk forbindelse inn til land –...
Artikkelen er 496 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.