datasenter
Illustrasjonsfoto: Google
Foto: Google

Internettleverandøren Bahnhof skal levere opptil 0,3 MW balansekraft fra serverhall i Stockholm.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Internettleverandøren Bahnhof og Fortum Spring inngår et samarbeid i Stockholm om det som skal være den første kommersielle bruken av serverhaller som virtuelle kraftverk. På sikt skal løsningen kunne hjelpe å håndtere Stockholms kapasitetsproblemer i strømnettet, skriver Fortum i en pressemelding. På millisekunder kan serverhallen Thule i Stockholm gå over...
Artikkelen er 240 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.