GE’s Rotating Stabilisers
GEs roterende stabilisatorer leverer synkron treghet og stabiliserer frekvensavvik.
Foto: GE

Gjør det mulig å erstatte fossil med uregulerbar fornybar kraft.

  • Øyvind Lie

GE skal levere og installere roterende stabilisatorer for å stabilisere nettet, i et prosjekt i Keith nordøst i Skottland, skriver Statkraft i en melding. Stabilisatorene er roterende maskiner med høy treghet som kan støtte nettverket med å levere g pålitelig synkron treghet og bidra til å stabilisere frekvensavvik ved å...
Artikkelen er 309 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.