med wolfram
Løpehjul med belegg av wolframkarbid.
Foto: Global Hydro

Tinfos tester om belegg av wolframkarbid reduserer slitasjen på turbinene.

  • Atle Abelsen

Til høsten setter Tinfos i drift et av sine største nyanlegg i Stardalen. En av tre turbiner får belegg av wolframkarbid for å sjekke om det reduserer slitasjen. Det er den norske avdelingen av østerrikske Global Hydro Energy GmbH som har levert de tre turbinene til Tinfos’ nye kraftverk i...
Artikkelen er 842 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.