med wolfram
Løpehjul med belegg av wolframkarbid. Foto: Global Hydro

Tinfos tester om belegg av wolframkarbid reduserer slitasjen på turbinene.

  • Atle Abelsen

Til høsten setter Tinfos i drift et av sine største nyanlegg i Stardalen. En av tre turbiner får belegg av wolframkarbid for å sjekke om det reduserer slitasjen. Det er den norske avdelingen av østerrikske Global Hydro Energy GmbH som har levert de tre turbinene til Tinfos’ nye kraftverk i...
Artikkelen er 842 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..