Heimdall Power
Her er sensorkulen fra Heimdall Power, som måler temperatur,, vibrasjon og vinkel på linjene.
Foto: Odd Mehus

Lars Ove Skorpen i Pareto går også inn med kapital.

  • Øyvind Lie

Heimdall Power henter i en emisjon inn 35 millioner kroner. De eksisterende eierne i Heimdall Power, BKK, Hafslund E-CO, Lyse, Sarsia og Investinor deltar alle i emisjonen. I tillegg går Pareto-toppen Lars Ove Skorpen inn med kapital, skriver Investinor i en melding. 

Heimdall Powers sensorkule overvåker strømnettet, øker kapasiteten i ledningsnettet og varsler om feil før de skjer. Kulene sender informasjon om temperatur, vibrasjon og vinkel. Dette kan for eksempel varsle nettselskapet om snø og is på linjene.

Senderne kan måle hvor mye kapasitet som er ledig i nettet, slik at kapasiteten i nettet kan utnyttes bedre.

Det skjer også endringer i selskapenes ledelse. Knut Sandveen blir ny «COO», som står for chief operating officer. Øyvind Teigen, med lang erfaring fra Schlumberger, er ansatt som ny teknologidirektør. I tillegg går Dag Honningsvåg inn som ny styreleder.

Heimdall Power har 20 ansatte, fordelt på kontorer i Steinkjer, Stavanger, Oslo og Tyskland. Selskapet startet i 2016, og har i 2020 landet fem kommersielle salg og installasjoner i Norge.

De har ytterligere pilot-installasjoner i Sverige og Frankrike, og er i forhandlinger med nettselskap i flere andre europeiske land.

– Korona-krisen har ikke påvirket vår utvikling så langt. Strømnettet er kritisk infrastruktur som trenger oppgradering, så vi har hatt mange gode kundemøter som normalt siste månedene, Brage W. Johansen, administrerende direktør i Heimdall Power.