Fjellhamar trafostasjon
Transformatorstasjonen midt på bildet ligger midt i området der Lørenskog kommune og en privat utbygger er i ferd med å bygge en landets største barneskole og idrettsarenaer, og planlegger boligblokker og butikker.
Foto: Atle Abelsen

Flyttingen kan koste langt over 100 millioner kroner.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

På Lørenskog utenfor Oslo er Fjellhamar Bruk Eiendom (FBE) i ferd med å utarbeide en ny områdereguleringsplan når et tidligere stort industriområde er i ferd med å bli boliger, butikker, skole og idrettsarenaer. Midt i området har Elvia en 47/11 kV transformatorstasjon med en installert transformatorkapasitet på 50 MW. Transformatorstasjonen...
Artikkelen er 586 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.