Anna Borg
Anna Borg blir ny konsernsjef i Vattenfall.
Foto: Vattenfall

Går fra finansdirektør til toppsjef i konsernet.

  • Øyvind Lie

Borg er født i 1971 og etterfølger Magnus Hall, som i juli meldte at han forlater selskapet. Borg starter i jobben 1. november.

Borg har vært finansdirektør i Vattenfall siden 2017, og har mange års erfaring i energibransjen. Hun har tidligere ledet selskapets forretningsområde Markets, den nordiske salgsvirksomheten, den svenske varmevirksomheten og det europeiske privatkundesalget.

– Anna Borg har bred og dyp erfaring som gjør at hun passer svært bra som konsernsjef i Vattenfall. Hun har vært med å legge selskapets nye strategi og er riktig person til å nå fortsette gjennomføringen. Anna er en god leder og kjenner Vattenfall og bransjen både som mangeårig medarbeider, sjef og medlem i konsernledelsen, sier selskapets styreleder Lars G. Nordström i en pressemelding.

– Jeg er svært glad over å få oppgaven med å lede Vattenfall inn i neste fase i å virkeliggjøre vårt mål, å gjøre det mulig å leve fossilfritt i løpet av en generasjon. Vi har en tydelig strategi og jeg ser fram til å sammen med alle dyktige medarbeidere sørge for at vi har et stort fokus på å levere på våre ambisiøse planer, sier Borg i pressemeldingen.