batteri studenter nve
Studentene Oda Skeie, Ingvild Grøtterud Birkeland, Linn-Anita Bergland og Ingvild Alseth Fløtre har undersøkt mulighetene for batterier i nettet for NVE.
Foto: NVE

Batteri kan være billigere enn kabel på 300 meter eller mer.

  • Øyvind Lie

En studentrapport utarbeidet på oppdrag fra NVE konkluderer med at batterier kan utsette enkelte reinvesteringer i strømnettet. Å bruke batterier til å utsette en investering vil ifølge rapporten kunne være lønnsomt ved reinvestering av relativt lange kabler. I fremtiden vil det også kunne være lønnsomt med kortere kabler dersom man...
Artikkelen er 374 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.