tina bru
Energiminister Tina Bru (H). Arkivfoto: Øyvind Lie
Foto: Øyvind Lie

Men konsesjon gis eventuelt for en begrenset periode, etter avtale med Statnett.

  • Øyvind Lie

Olje- og energidepartementet har i dag sendt på høring et forslag til endringer i energiloven § 4-2 om utenlandsforbindelser. Forslaget innebærer at konsesjon for å eie og drive utenlandsforbindelser i fremtiden bare kan gis til Statnett som systemansvarlig eller der eller til foretak der systemansvarlig har bestemmende innflytelse. OED skriver...
Artikkelen er 350 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.