Atle Knudsen
Konserndirektør Atle Knudsen i Agder Energis.
Foto: Agder Energi

Overtar Scandem OYs kundeportefølje og ansatte.

  • Øyvind Lie

Kundeporteføljen som Entelios overtar fra Scandem OY består av rundt 30 selskap i Finland, med et volum på til sammen 1 TWh. Overtakelsen skjer 1. oktober i år.

– Utvidelsen til Finland er en viktig satsing for å øke vår tilstedeværelse i det fellesnordiske energimarkedet. Flere av kundene våre er store nordiske virksomheter som har et ønske om en samlet nordisk avtale fremfor individuelle nasjonale avtaler. Det er ikke mange aktører som er i stand til å tilby det, så det vil være et viktig konkurransefortrinn for oss, sier Atle Knudsen, konserndirektør Kunde i Agder Energi, i en pressemelding.

Entelios har som mål å bli en ledende aktør i det nordiske energimarkedet. Utvidelsen til Finland er dermed et naturlig skritt videre for selskapet som allerede har kontorer i Norge og Sverige.

– Scandem OY har godt omdømme, solid kundegrunnlag og kompetente medarbeidere som nå vil bli en del av Entelios-familien. Med denne overtakelsen vil vi kunne tilby våre nordiske kunder mer lokalkunnskap og et eget forvaltningsmiljø i Finland. I tillegg vil de finske kundene dra nytte av de produktene og tjenestene som Entelios allerede tilbyr, sier Knudsen.

Det var i desember 2018 Agder Energi samlet flere selskaper under merkenavnet Entelios for å spisse satsingen i bedriftsmarkedet.

Selskapet er heleid av Agder Energi, og har ansvar for en kundeportefølje på over 20 TWh.