greenbird
F.v.: Eivind Olsen, investeringssjef i Nysnø, Siri Kalvig, daglig leder i Nysnø og og Thorsten Heller, daglig leder i Greenbird Integration Technology.
Foto: Greenbird

Det norske selskapet skal nå ut i nye markeder med løsninger for dataintegrasjon.

  • Øyvind Lie

Greenbird henter over 5 millioner euro, det vil si over 55 millioner kroner, i ny vekstkapital, hvor Nysnø investerer sammen med det tyske kraftselskapet EnBW New Venture og engelske ETF Partners, opplyser Greenbird i en pressemelding.

Greenbird er et norsk IT-selskap tilbyr energiselskaper en skalerbar plattform for dataintegrasjon.

Ut i verden

Selskapet har utviklet en digital løsning, Utilihive, for at nettselskaper effektivt skal kunne bruke data fra etablerte og nye målepunkter, som smarte strømmålere (AMS).

De over 55 millioner kronene skal akselerere produktutviklingen for å møte økt interesse globalt.

– Våre kunder er globale energiselskaper som bruker Utilihive for å håndtere data fra over 50 millioner målepunkter. På denne måten kan de drifte kraftnettet mer effektivt og med større fleksibilitet. Nå er vi klare til å bygge selskapet videre og nå ut i flere globale markeder, sier Thorsten Heller, administrerende direktør i Greenbird, i meldingen.

Enklere datainnhenting

Selv om mengden og kildene til data vokser kraftig, er energiselskapenes tilgang til strukturerte data ofte en flaskehals for innovasjon og nye forretningsmodeller. Greenbirds løsning skal gjøre det mulig å effektivt hente inn, analysere og bruke en stadig økende mengde data.

– Fremtidens energisystemer trenger et smartere, sikrere og mer fleksibelt kraftnett. Denne datadrevne revolusjonen skjer nå. Energiselskaper er allerede i gang for å tilpasse seg gjennom nye forretningsmodeller, men må bruke mye tid på å samle og strukturere data. Greenbird løser dette med sin innovative integrasjonsplattform Utilihive, slik at nettselskaper bruker langt mindre tid fra datainnhenting til verdiskapning, sier Eivind Egeland Olsen, investeringsdirektør i Nysnø Klimainvesteringer.