Hywind Demo
Hywind Demo ble utplassert i havet 13 kilometer vest for Karmøy i 2009. Nå får den stå der til 2025.
Foto: Øyvind Lie

NVE trosser Fiskeridirektoratet, lar turbinen fortsatt brukes til testing av ny havvind-teknologi.

  • Øyvind Lie

I juni søkte Unitech Offshore om å forlenge anleggskonsesjonen for den flytende vindturbinen Hywind Demo utenfor Karmøy i Rogaland fra 1. september 2020 til 1. september 2025. Unitech overtok konsesjonen for Hywind Demo Equinor i januar i fjor, og døpte den om til Zefyros. Turbinen ble satt i drift i...
Artikkelen er 526 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.