Legging av kabler over Ytre Oslofjord. Foto: Statnett

Statnett har 75 prosent PEX-kabler.

  • Øyvind Lie

Statnett har stadig færre oljeisolerte sjøkabler, noe som reduserer faren for oljeforurensning ved feil eller skade. Om lag 75 prosent av Statnetts sjøkabelanlegg er nå plastisolerte og inneholder ikke olje slik eldre anlegg gjør, skriver selskapet i en melding. – Dette er en bevisst utskiftning for å sikre miljøet enda bedre, og vi foretar...
Artikkelen er 386 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..