Legging av kabler over Ytre Oslofjord.
Foto: Statnett

Statnett har 75 prosent PEX-kabler.

  • Øyvind Lie

Statnett har stadig færre oljeisolerte sjøkabler, noe som reduserer faren for oljeforurensning ved feil eller skade. Om lag 75 prosent av Statnetts sjøkabelanlegg er nå plastisolerte og inneholder ikke olje slik eldre anlegg gjør, skriver selskapet i en melding. – Dette er en bevisst utskiftning for å sikre miljøet enda bedre, og vi foretar...
Artikkelen er 386 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.