Aidon AMS måler montasje
Det er i strid med Energiloven å kople fra kommunikasjonsenheten på AMS-målerne, hevder Etna Nett. Foto: Atle Abelsen
Foto: Atle Abelsen

Nettselskapene vil finne ut hvor gode AMS-målerne er til å måle spenningskvalitet.

  • Atle Abelsen

Det har kostet omtrent ti milliarder kroner å installere rundt 2,9 millioner AMS-målere ute i norske husholdninger. Disse målerne er i første rekke automatiske energimålere, har også et potensial for å måle flere parametere for å kontrollere leveringskvaliteten på strømmen. Nå er CINELDI (Centre for intelligent electricity distribution), ledet av...
Artikkelen er 617 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.