NordLink
Bildet er tatt tidligere, under inntrekk av NordLink-kabelen ved kysten av Tyskland. Foto: Statnett
Foto: Statnett

Stanset finsk kraftverk og ga øydrift på Melkøya.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Uten forvarsel importerte Statnett om lag 1300 MW mer enn beregnet under testing på NordLink-kabelen torsdag, går det fram i en melding fra Statnett. Det sendes for tiden i størrelsesorden 100 MW gjennom kabelen for testing, men ved en feil oppsto det torsdag klokka 9.11 flyt med full kapasitet på...
Artikkelen er 359 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.