dyretragedie valdres
Dette synet møtte montørene i Valdres Energi Nett etter at effektbryteren løste ut ved jordfeil på linjen. Bonde Knut Roar Aaberg mistet fem kviger, to kyr og en kalv i ulykken.
Foto: Olav T. Hustad Wold

Åtte kyr døde da høyspentlinje falt ned i Valdres i sommer.

  • Stein Arne Bakken

Det har ikke lykkes å finne årsaken til jordfeilen som førte til at en høyspentlinje i Valdres falt ned og drepte åtte kyr som oppholdt seg i traseen i juli. Valdres Energi Nett har konstatert gjennomslag i en piggisolator som førte til brann og stolpebrudd, men det er ikke avdekket...
Artikkelen er 539 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.