modvion tretårn
Vattenfall har som mål å bruke tretårn fra Modvion i sine fremtidige vindparker på land.
Foto: Vattenfall

Laminert tre kan gjøre det enklere å bygge enda høyere vindturbiner.

  • Øyvind Lie

Vattenfall og det svenske teknologiselskapet Modvion har signert en intensjonsavtale om å gå inn i et forretningsutviklingsprosjekt med mål om å levere vindkrafttårn i tre til Vattenfall for landbasert vindkraft. Prosjektet skal analysere byggeteknikken og kommersialisering av tårnene. – Vattenfalls vindkraftverk har allerede i dag svært lave klimagassutslipp i sin...
Artikkelen er 384 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.