Sutterø
ABB skal bygge ny trafostasjon på Sutterø i Stjørdal.
Foto: Shutterstock/ABB

Tensio har valgt Hitachi ABB Power Grids for prosjektering, design og bygging av en heldigital transformatorstasjon i Stjørdal.

  • Øyvind Lie

Transformatorstasjonen på 145 kV skal ligge på Sutterø i Stjørdal i Trøndelag, og skal gjøre det mulige å utvide kapasiteten og øke påliteligheten til strømnettet rundt Stjørdal. Bygningen skal stå ferdig sommeren 2021, med drift av stasjonen fra påsken 2022, skriver Hitachi ABB i en pressemelding. Regionen har behov for...
Artikkelen er 105 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.