Planområdet til Gismarvik vindkraftverk ligger innenfor en regulert og delvis utbygget Haugaland Næringspark i Tysvær kommune,
Foto: Solvind

OED vil gi Gismarvik vindkraftverk tidsbegrenset unntak fra hinderlys-kravet.

  • Øyvind Lie

Olje- og energidepartementet (OED) har godkjent detaljplan, miljø-, transport- og anleggsplan (MTA) og konsesjonsendringer for Gismarvik vindkraftverk i Tysvær kommune i Rogaland etter at NVEs vedtak ble påklaget. Parken skal få tre turbiner, av typen Enercon E-138 EP E2, som vil ha en totalhøyde på 200 meter. Turbinene skal stå...
Artikkelen er 753 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.