Sogn trafostasjon
Oslos ringkabler går fra Smestad via Sogn trafostasjon (bildet) og til Ulven.
Foto: Jan-Tore Egge/Wikimedia Commons

Elvia forsøker å kvitte seg med 300 kV-kablene i Oslo, men Statnett mener de er i for dårlig stand.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Like utenfor veiforbindelsen Ring 3 rundt Oslo ligger Oslos ringkabelforbindelse. Den går mellom Smestad, Sogn og Ulven, og består av to sett 300 kV oljetrykk-kabler bygget i 1955, 1956 1969 og 1977. Kablene eies av Hafslund Netts etterfølger Elvia, men inngår som en integrert del av transmisjonsnettet og er leid...
Artikkelen er 1039 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.