Ånstadblåheia
Ånstadblåheia vindpark i Sortland kommune i Nordland.
Foto: Fortum

Vindparken ble satt i drift for kun to år siden.

  • Øyvind Lie

Vindparken på Ånstadblåheia i Sortland i Nordland har nå vært i drift i snart to år. Nylig hadde Fortum en gjennomgang av teknisk tilstand på alle turbiner og det ble da avdekket at to vindturbinblader er skadet, skriver Fortum i en melding.

Turbin nr. 8 og nr. 12 er nå satt i fri rotasjon inntil reparasjonen er utført, da dette vil føre til mindre friksjon og krefter på delene som skal skiftes ut. Turbinene vil derfor ikke produsere strøm før reparasjonen er utført.

«Sikkerheten til alle våre naboer og befolkningen i Sortland er vår høyeste prioritet, og som et ekstra sikkerhetstiltak ber vi derfor alle brukere av turterrenget på Ånstadblåheia om å holde ekstra avstand til disse to turbinene, minimum 200 meter», skriver Fortum.

Tidspunktet for reparasjonen er ikke avklart, og vi Fortum derfor om at økt sikkerhetsavstand blir respektert inntil det gis ny beskjed.

«Vi minner samtidig om anbefalt minsteavstand til resten av turbinene vinterstid på 150 meter, spesielt i forbindelse med skiftende fuktig vær», skriver selskapet, som takker grunneiere og befolkning på Sortland for godt naboskap og samarbeid.