Bjerkreim
SSB forventer lavere vindkraftinvesteringer. Dette bilde ble tatt under monteringen av turbiner i Bjerkreim vindpark. Foto: Norsk Vind
Foto: Norsk Vind

Landbasert vindkraft omsatte for 14,2 milliarder kroner i fjor, mot 11,3 milliarder for vannkraften.

  • Øyvind Lie

I løpet av 2019 opplevde den norskbaserte fornybarnæringen en omsetningsvekst på nesten 30 prosent, ifølge en rapport om fornybarnæringen er bestilt av Eksportkreditt, Norwegian Energy Partners (NORWEP) og Olje- og energidepartementet, og utarbeidet av Multiconsult. Den norskbaserte fornybarnæringen økte sin totale omsetning fra 35,2 milliarder kroner i 2018 til 45,1...
Artikkelen er 514 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.