havvind
Illustrasjonsfoto: ABB
Foto: ABB

Får 10 millioner kroner til studie om flytende havvind.

  • Øyvind Lie

Aker Offshore Wind har fått 10 millioner kroner i støtte fra Enova for et forprosjekt som har som mål å redusere kostnadene og øke modenheten i flytende havvind-teknologi, opplyser selskapet i en børsmelding.

Målet med studien er å bedre skjønne hvordan tekniske løsninger kan muliggjøre bruk og utvikling av en norsk leverandørkjede og redusere kostnadene over tid.

«Dagens løsninger er modne nok til å gå fra pilotfasen til utvikling av industriskalaprosjekter. Samtidig er markedet for flytende havvind i en tidlig fase, og vi fortsetter å innovere og utforske nye løsninger for å støtte steget opp til masseproduksjon. I dette prosjektet vil vi utfordre hele det tekniske systemet og utforske hvordan løsninger kan bidra til fremtidig norsk konkurransedyktighet», sier teknologisjef Geir Olav Berg i Aker Offshore Wind i meldingen.

I tillegg til støtten fra Enova bidrar selskapet med egne midler.