Jonas Gahr Støre
Ap-leder Jonas Gahr Støre la torsdag fram partiets alternative budsjett for 2021.
Foto: Skjermdump fra Arbeiderpartiets sending

Skal bidra til å utvikle verdikjede og leverandørstruktur for hydrogen.

  • Øyvind Lie

Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative budsjett for 2021 å styrke Statkrafts muligheter for en industriell hydrogensatsing, ved å øke midlene til deres rådighet med 1 milliard kroner.

«Det betyr større finansielle muskler til å etablere et sterkt kompetansemiljø, og en nasjonal grunninfrastruktur for produksjon og distribusjon av hydrogen», heter det i partiets program, som ble lagt fram torsdag.

– 1 milliard kroner til Statkraft skal brukes til å utvikle verdikjede og leverandørstruktur for hydrogen i Norge i samarbeid med lokale og regionale partnere, for å få hydrogen opp som mulighet for industri og skipsfart og så videre, sa Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre da han la fram budsjettet torsdag formiddag.