GRØNN KONTAKT
Ladestasjon fra Grønn Kontakt, som nå skal skifte navn til Mer.
Foto: Grønn Kontakt

Skal bli et felles europeisk ladekonsern eid av Statkraft.

  • Øyvind Lie

Mandag 30. november skifter Grønn Kontakt, som er 100 prosent eid av Statkraft, navn til Mer i Norge og Sverige.

Statkrafts ladeportefølje består i dag av selskaper i Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannia.

Disse skal samles under Mer-merkevaren til ett ladekonsern.

– Dermed kan vi ta med oss de norske erfaringene ut i betydelig større markeder enn Norge. Vi tror det vil være synergier mellom vår posisjon som Europas største produsent av fornybar energi, og den fleksibiliteten som finnes i en stor flåte av ladende elbiler, sier Bjørn Holsen, direktør for nye forretningsmuligheter i Statkraft, i en pressemelding.

Sammen med navnebyttet følger en ny, visuell profil som de neste ukene og månedene vil bli synlig på over 260 ladestasjoner i Norge.

– Det norske elbil–markedet og vår satsning på Grønn Kontakt har gitt Statkraft en unik og tidlig forståelse for forretningsmodeller innen lading. Vi tror elbil vil bli en dominerende løsning for persontransport også utenfor Norge i årene som kommer, og vi er godt posisjonert for vekst innen lading også i disse markedene, sier Holsen.