kraftledning alpene
Sentralnettet i de østerrikske Alpene (bildet) må tåle mye juling av været. Nå skal østerrikerne få norsk hjelp til å overvåke ledningene.
Foto: Vadim Petrakov / Adobe Stock

Heimdall Power har vunnet en kontrakt med den østerrikske sentralnettoperatøren om å levere sensorer for å overvåke blant annet ising på linjer i Alpene.

  • Atle Abelsen

Austrian Power Grid (APG), Statnetts «søster» i Østerrike, har valgt norske Heimdall Power AS til å levere sensorenheter, såkalte neuroner, for å overvåke sentralnettet i vanskelig tilgjengelige fjellområder. Avtalen er basert på en rammekontrakt der Heimdall Power skal levere neuroner over en periode på inntil fem år. Neuronene er utformet...
Artikkelen er 401 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.