nordre platå
På oppunder 700 meter over havet er vindforholdene særdeles gode for vindkraftproduksjon på toppen av Middagsfjellet i Hamarøy kommune.
Foto: Nordkraft

Nordkraft og Fortum fikk Siemens Gamesa med på en just-in-time-leveranse for å minimalisere arealbruken i Sørfjord vindpark.

  • Atle Abelsen

Den siste vindturbinen på Middagsfjellet i Sørfjord vindpark i Hamarøy kommune ble nettopp satt i testdrift. Prosjektet har vært usedvanlig krevende under anleggsperioden, både på grunn av de værmessige forholdene og på grunn av svært bratte adkomstveier opp stupbratte fjellsider. Utbyggeren Nordkraft og prosjekteieren Fortum satte dessuten veldig strenge miljøkrav...
Artikkelen er 1203 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.