nye direktører nve
Nye direktører i NVE: Inga Nordberg, Brigt Samdal og Arne Bjørn Mildal.
Foto: NVE

Inga Nordberg, Brigt Samdal og Arne Bjørn Mildal blir direktører i NVE.

  • Øyvind Lie

Inga Nordberg blir direktør for den nye samlede energi- og konsesjonsavdelingen i NVE. Hun kommer fra stillingen som divisjonsdirektør i Direktoratet for e-helse og har tidligere blant annet vært assisterende divisjonsdirektør i Steria, skriver NVE i en melding på sin nettside.

Brigt Samdal blir direktør for skred- og vassdragsavdelingen. Samdal kommer fra stillingen som regionsjef i NVE, og vil lede avdelingen fra NVEs kontor i Førde.

Arne Bjørn Mildal er ansatt som direktør for IKT og informasjonsforvaltning. Han kommer fra stillingen som leder for NVEs seksjon for systemutvikling og har tidligere vært IKT-direktør i Løvenskiold Handel og utviklingssjef i Netcom/Telia.

– Det har vært en omfattende prosess hvor vi har vurdert flere svært gode kandidater, både interne og eksterne. Jeg er fornøyd med at disse tre svært solide kandidatene nå har takket ja til tilbudet om å lede NVEs virksomhet i årene som kommer, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund i meldingen.