Roan vindpark
Vindparkene på Fosen forårsaket inntil i høst store flimmer-problemer i Midt-Norge. Statkraft skal nå ha løst deler av problemet ved å justere på parkregulatorene.
Foto: Ole Martin Wold/Fosen Vind

Reguleringsteknikken i vindparker er ikke god nok til å motvirke flimmerproblemer i nettet. Motvirkende tiltak kan være kostbare, men nødvendig.

  • Atle Abelsen

*TEKSTEN ER ENDRET 30. november kl. 15:05. Statnett vedkjenner seg ikke noen uenighet med Statkraft om hva flimmerfenomener skyldes. I år har strømkunder i Midt-Norge og på Sørvestlandet opplevd perioder med flimmer i strømforsyningen i den grad at de kaller det «diskotekbelysning». Statnett har målt forstyrrelsene, og konstaterer at flimmerverdiene...
Artikkelen er 1532 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.