teststasjon
Haugaland Kraft Nett er i ferd med å bygge teststasjonen på Utsira, som skal romme batterier og nødvendig kontrollutrustning.
Foto: Atle Abelsen

Et brukt batteri fra fergelading og to vindturbiner skal forsterke krafttilførselen og eventuelt kjøre hele øykommunen alene om sjøkabelen faller ut.

  • Haugaland Kraft Nett

[abform_energi]
Haugaland Kraft Nett er i ferd med å etablere hele øykommunen Utsira som et såkalt «levende laboratorium» for smartgridsystemer og -produkter. De er i full gang med å bygge infrastrukturen, i februar skal batteripakken fra Wärtsilä koples til nettet samtidig som de to eldre vindturbinene som tilhører vindkraftselskapet Solvind koples...
Artikkelen er 793 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.